miercuri, 12 august 2015

Romanţe Noona

        Numărul tot mai mare de bărbaţi mai tineri care se căsătoresc cu femei mai în vârstă au ceva de-a face cu noţiunile romantice exprimate în k-drame?
Sau numărul tot mai mare de romanţe noona  reflectă o tendinţă în viaţa reală? Romantismul Noona  nu este ceva nou, dar în ultimul timp sunt tot mai căutate.
Există "Flower Boy Ramen Shop" cu Jung Il-woo şi Lee Chung-ah"Secret Love Affair", cu Kim Hee-ae şi Yoo Ah-in, "I Do I Do" cu Kim Sun-ah şi Lee Jang-woo, "I Hear Your Voice" cu Lee Bo-young şi Lee Jong-suk şi "High School King of Savvy", cu Seo In-guk şi Lee Ha-na, şi acestea sunt doar câteva.
Romanţele cu noona fac dramele mai căutate, deoarece există elementul "e interzis să te întâlneşti cu cineva care nu este de vârsta ta", iar diferenţa de vârstă poate furniza cel puţin o barieră temporară pentru căsătorie.
Dar, statisticile spun că,  în Coreea, aceasta nu mai este văzută de mult ca un obstacol pentru romantism sau căsătorie.
"Chosun Ilbo" a citat statisticile Guvernului din Seul, spunând că primele căsătorii în care bărbatul este mai tânăr decât femeia a crescut la 15,8% în 2014. Pentru prima dată, numărul de nunţi unde mirele era mai tânăr decât mireasa a întrecut numărul de nunţi unde cuplul este de aceeaşi vârstă.
Cât de mult să mai vorbim de vârstă?
Căsătoriile în care femeia este cu 3 ani mai în vârstă a crescut vizibil. Numărul de căsătorii în care femeia este cu 6-9 ani mai a crescut de la 297 la 457 în ultimii 15 ani. Şi cazurile în care femeia a fost cu 10 ani mai în vârstă s-a dublat până în 2014. Preferinţa pentru căsătorie cu o femeie care este mai în vârstă a fost observată şi în a doua căsătorie.
"Chosun Ilbo" a citat compania coreeană Duo cu privire la motivele pentru aceste căsătorii noona. Compania a chestionat bărbaţii şi femeile singure cu privire la importanţa diferenţei de vârsta într-o relaţie romantică şi 33,9% au spus că vârsta nu contează când vine vorba de dragoste.
Adevăratele motive pentru schimbarea statisticilor ar putea avea de-a face cu partenerii de căsătorie care doresc stabilitate financiară sau creşterea gradului de conştientizare a egalităţii de gen, dar  romanţele noona face ca dragostea nepotrivită să pară mai atrăgătoare.
Voi ce părere aveţi despre romantismul noona în viaţa reală sau drame?

Traducere: Anykutza89

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pastrati un limbaj adecvat. in caz contrar , suntem nevoiti sa stergem mesajul. Va multumim!
Toate articolele de pe acest blog, sunt proprietate ale blogului . Mai putin articolele unde au sursa de legatura.