sâmbătă, 29 august 2015

Colaborare România-Coreea.


Reprezentanții Ministerului Transporturilor din România și ai Ministerului Oceanelor și Pescuitului din Coreea au semnat, joi, la Constanța, Memorandumul de Înțelegere în domeniul dezvoltării cooperării portuare, care are ca scop facilitarea schimbului de bune practici și de resurse administrative, relatează Mediafax.


Documentul a fost semnat de Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și de Park Junkwon, director general în Ministerul Oceanelor și Pescuitului din Coreea, evenimentul având loc la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (APMC).

Scopul acordului este facilitarea schimbului de bune practici și schimbul de resurse administrative, tehnice și umane necesare, în domenii de interes comun prin proiecte de cooperare privind dezvoltarea portuară, potrivit unui comunicat al APMC.

Memorandumul va constitui baza în care să poată fi încheiat un protocol de colaborare între Portul Constanța și Portul Busan din Coreea.

Documentul este considerat foarte important de partea coreeană în cadrul relației bilaterale în domeniul transportului naval, ținând cont și de faptul că în acest an se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Coreea.

"Cooperarea în temeiul prezentului Memorandum de Înțelegere poate include sprijin pentru studii de fezabilitate și/sau planuri de bază privind dezvoltarea portuară; schimb de tehnologie și experiență în domeniile dezvoltării și gestionării porturilor; schimb de informații în domeniile de construcții și inginerie în domeniul dezvoltării portuare; schimb de resurse umane, cum ar fi experți portuari și furnizarea de formare profesională; participarea comună în proiecte de inginerie și construcții privind dezvoltarea porturilor din cele două state precum și din țările terțe", se arată în comunicat.

Evenimentul a fost urmat de o întâlnire la nivel de experți în cadrul căreia reprezentanții celor două părți semnatare au discutat în detaliu planul de cooperare în domeniul dezvoltării portuare și modalitățile concrete de implementare a memorandumului.


Cele două delegații au făcut un tur tehnic în Portul Constanța, la bordul navei Anghel Saligny.

sursa RL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pastrati un limbaj adecvat. in caz contrar , suntem nevoiti sa stergem mesajul. Va multumim!
Toate articolele de pe acest blog, sunt proprietate ale blogului . Mai putin articolele unde au sursa de legatura.