luni, 24 august 2015

Avem cele mai frumoase scarii pictate






Un top realizat de un site care promoveaza arta stradala pozitioneaza Romania in fruntea acestui clasament, inaintea unor tari precum Turcia, Italia, Spania, Chile si Coreea de Sud . Cum pictura de pe strada Xenofon, vizitata de zeci de turisti, s-a degradat, initiatorii proiectului o refac in aceste zile.

Turistii au inclus strada Xenofon, singura lucrare  de pictura pe trepte din Capitala, pe lista locurilor de vizitat, anul trecut, cand artista Eva Radu, la solicitarea unei agentii, a pictat-o pentru prima data. Tot ea ii da acum o noua fata. In locul celor 8 cladiri reprezentative ale Bucurestiului "a izvorat" o frumoasa cascada, inconjurata de verdeata.
"Cascada inseamna libertate, prospetime, inseamna a fi deschis catre nou. Un domn mi-a marturisit ca de cand am pictat aceasta strada-cascada pare mai racoritor locul", marturiseste Eva.
Lucrarea va fi terminata pana la sfarsitul saptamanii si va putea fi admirata de toti cei care trec pe aceastra strada care duce in cel mai inalt punct din Bucuresti, varful Dealului Filaret. Sunt peste 70 de trepte de urcat insa, datorita frumusetii picturii, cu siguranta nimeni nu va mai simti efortul


Strada Xenofon, situata in apropierea parcului Carol din Capitala, a fost votata de cititorii unui site care promoveaza arta stradala a II-a cea mai frumoasa strada in scari din lume. Pe primul loc am gasit tot o atractie turistica de la noi: scarile Rakoczi din Targu Mures, considerate monument istoric si pictate de elevii liceului de arta din oras anul trecut.

Apreciate de iubitorii de arta din intreaga lume sunt si scarile Furnica, dar si strada Artei, ambele tot din Targu Mures. In clasament mai apar si scarile Pianului din Ankara, Turcia, "Lupul si fetita" din Ottawa, treptele care duc catre Teatrul Muzical din Seul, Coreea de Sud, dar si scarile dintr-o biblioteca din Venetia, Italia.
 sursa :protv.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pastrati un limbaj adecvat. in caz contrar , suntem nevoiti sa stergem mesajul. Va multumim!
Toate articolele de pe acest blog, sunt proprietate ale blogului . Mai putin articolele unde au sursa de legatura.